1) Het idee kwam van de chef om natte tarwe (zonder toevoeging van maïsolie) te doen poffen in de microgolf aangezien de vorige experimenten niet werkten om de tarwe te laten poffen zoals; tarwe in maïsolie poffen op het kookvuur, tarwe poffen in de oven, enz.
2) Foto natte tarwe poffen zonder maisolie in de microgolf:
3) We besloten ook om niet verder te werken met deze techniek aangezien de tarwe ook niet ontplofte zoals bij maîs en enkel in volume vergrote.
B. Natte tarwe poffen met maïsolie in de microgolf
1) Door het idee van de chef om natte tarwe te doen poffen in de microgolf zonder maïsolie probeerden we dit ook eens met de toevoeging van maïsolie aangezien de vorige experimenten niet werkten om de tarwe te laten poffen zoals; tarwe in maïsolie poffen op het kookvuur, tarwe poffen in de oven.
2) Foto tarwe poffen met maïsolie:
3) We besloten om met deze techniek niet verder te werken omdat de tarwe ook niet pofte en de tarwe heel vettig was.
C. Tarwe frituren
1) Chef Serge gaf aan dat we het pof effect misschien wel konden verkrijgen door tarwe te frituren.
2) Foto's tarwe frituren:
Redelijk vettig, maar dat valt beter mee na het afdrogen met friteuse. |
3) De tarwe poft niet in de friteuse, maar wordt wel heel krokant en heeft naar mijn mening veruit de beste smaak van alle experimenten. Verder wordt de geur versterkt. Op het moment van schrijven, moeten de rest van de groepsleden nog proeven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten