A. Tarwe roosteren in de oven met maïsolie op 190°
1) Idee komt van post 7 conceptidee 1, de tarwe die met de chocolade vermengt moet worden.
Het idee van het roosteren komt van dat je zonnebloempitten ook kunt roosteren, daarom de keuze om ook tarwe te roosteren. De keuze om dit te doen met maïsolie is om te zien wat het effect is van de olie op de tarwe.
2) Foto tarwe roosteren in de oven met maïsolie :
Tarwe in maïsolie voor deze de oven in ging |
Tarwe in maïsolie na deze uit de oven kwam |
3) De tarwe was redelijk vettig toen deze uit de oven kwam, smaakte redelijk verbrand en was tamelijk hard om in te bijten.
Door dit resultaat gaan we hier niet op verder werken.
B. Tarwe roosteren in de oven zonder maïsolie op 190°
1) Idee komt van post 7 conceptidee 1, de tarwe die met de chocolade vermengt moet worden.
Het idee van het roosteren komt van dat je zonnebloempitten ook kunt roosteren, daarom de keuze om ook tarwe te roosteren. De keuze om geen olie bij de tarwe toe te voegen is te kijken of de tarwe krokanter word of niet en om minder vet in het gerecht te hebben.
2) Foto tarwe roosteren in de oven zonder maïsolie:
Tarwe zonder olie voor deze de oven in ging |
Tarwe zonder olie na deze uit de oven kwam |
3) De tarwe was krokant, wel nog een beetje hard maar niet vettig zoals de tarwe die met olie de oven in ging.
Door dit resultaat bied het wel mogelijkheden om nog mee verder te gaan.
C. Tarwe poppen op het fornuis (3 à 4 min op stand 9)
1) Idee komt van post 7 conceptidee 1, de tarwe die met de chocolade vermengt moet worden.
Het idee van het poppen komt van popcorn poppen, om popcorn te maken is er namelijk maïs nodig.
Dit is ook een graan vandaar we dachten als je maïs kunt poppen, waarom zou dan ook ook geen tarwe kunnen poppen?
Poppen gebeurt op verschillende manieren alsook door gebruik van een hoge kookpot en een fornuis waarbij er maïsolie gebruikt word. Wanneer de maïsolie warm genoeg is word de maïs erbij gedaan, het deksel erop gelegd zodat de maïs kan poppen.
3) De tarwe is niet echt gepopt zoals maïs popt, wel is de tarwe verdubbeld in volume door de verwarming met olie. Dit experiment hebben we meerdere keren uitgevoerd omdat de tarwe namelijk makkelijk verbrand doordat je dit moeilijk kunt controleren doordat het poppen in een inox pot gebeurd. De tarwe is ook heel vettig waardoor je na het poppen best de tarwe nog laat uitlekken en met keukenpapier het ontvet.
Vanwege deze resultaten gaan we hier niet op verder werken.
D. Tarwe poppen in de microgolfoven (5 min op 900 Watt)
1) Idee komt van post 7 conceptidee 1, de tarwe die met de chocolade vermengt moet worden.
Het idee van het poppen komt van popcorn poppen, om popcorn te maken is er namelijk maïs nodig.
Dit is ook een graan vandaar we dachten als je maïs kunt poppen, waarom zou dan ook ook geen tarwe kunnen poppen?
2) Foto tarwe poppen in de microgolfoven:
Tarwe in glazen met met deksel met maïsolie in |
Vet van de tarwe verwijderen door middel van keukenpapier |
3) De tarwe is hier ook niet echt gepopt, maar wel deze is wel krokant geworden. Ook is de tarwe heel vettig waardoor we het vet moesten laten uitlekken en met keukenpapier moesten opnemen.
Doordat hier de microgolf gebruikt word voor het poppen, is het makkelijker om te controleren wanneer de tarwe goed is en niet zou kunnen aanbakken.
Maar na het vet weg te nemen, zat de smaak nog goed waardoor het wel een optie bied om met dit experiment verder te gaan.
E. Tarwe vermalen met maalmachine
1) Idee komt van post 7 conceptidee 1, de tarwe die met de chocolade vermengt moet worden.
Het idee van vermalen kregen we door het principe van koffiebonen die hard zijn maar ook gemalen kunnen worden, vandaar we op het idee kwamen om de tarwe te vermalen.
2) Foto tarwe vermalen met maalmachine:
Tarwe in de maalmachine |
Malen van de tarwe |
Gemaalde tarwe |
3) Het was heel makkelijk om de tarwe te malen door de elektrische maalmachine.
De gemalen tarwe biedt heel wat mogelijkheden om als verwerkingsmethode te gebruiken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten