zondag 22 november 2015

10. Concept 1: Browniepop met hart van chocolade en tarwe

1) Het idee komt van een cakepop die een cake en een lolly combineert. Dit idee pasten we toe op de brownie en met de combinatie van tarwe en chocolade.



2) Foto's uit het proces van de browniepops:

Van boven naar onder: geroosterde tarwe, gemalen tarwe en gepofte tarwe
Tarwe mengen met chocolade
Tarwe (geroosterd, gemalen en gepoft) met chocolade in de koelkast om te koelen
met en zonder satéprikkers/ tarwesprieten
Uit de koelkast van boven naar onder:
Gepoft, gemalen en geroosterd
Chocoladeharten v.l.v.r.
Gepoft, geroosterd en gemalen.
Gepoft
Geroosterd
Gemalen
Chocoladeharten van tarwe met brownie in siliconen cupcakevorm
Uit de oven
Browniepop met chocoladehart van geroosterde tarwe
Browniepop met chocoladehart van gepofte tarwe 
Browniepop met chocoladehart van gemalen tarwe




3) Tijdens het maken van de browniepops hadden we deze bevindingen:
- De satéprikkers/ tarwesprieten mogen in de oven.
- De satéprikkers/ tarwesprieten keren om in de oven doordat de chocolade smelt, waardoor je bij de oven moet blijven om de prikkers/ sprieten te rechten in de oven.
- Doordat de chocolade zich in het midden van de browniepops  bevind en gesmolten is, kunnen
de satéprikkers/ tarwesprieten in de browniepopcake gestopt worden nadat deze uit de oven komen.
- De beste vorm om de browniepops in te maken is een bakvorm met aparte vormen in zoals bv. een cupcakevorm. Deze vorm zorgt ervoor dat alle browniepops dee
- Geen papieren bakvormpjes gebruiken omdat deze geen gelijke vorm hebben waardoor alle browniepops al verschillende vormen krijgen.
- In plaats van fondant chocolade kan er ook witte chocolade gebruikt worden.
- De gemalen tarwe in combinatie met chocolade is de beste om op te eten omdat deze makkelijk is om in te bijten.
- De gemalen tarwe in combinatie met chocolade heeft de stevigste structuur waardoor de satéstokjes/ tarwesprietjes niet omvallen in de oven in de koelkast.
- Doordat je de stokjes achteraf nadat de browniepops uit de oven komen je ze in de browniepop kunt stoppen, hoeven er geen satéprikkers/ tarwesprietjes bij de chocolade gestopt te worden wanneer deze gekoeld moet worden in de koelkast.
- Het hart van chocolade is redelijk hard om in te bijten al deze uit de koelkast komen, dus kijken we beter voor een manier om de chocolade zachter te krijgen waardoor het hart minder hard zou zijn om in te bijten

Deze browniepops bieden heel wat mogelijkheden en kunnen we zeker op verder werken.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten