zondag 29 november 2015

12. Presentatie en feedback


A. Presentatie gerecht

1) Presentatie van hoe wij het gerecht aan de klant zouden geven en de klant het gerecht zouden laten ervaren.


2) Foto's presentatie:
Presentatie tafel 
Presentatie gerecht
van onder naar boven: tarweveld met browniepopcakes in,
plateau van tarwezaden waarin het bestek verstopt zit zodat je de tarwe kan voelen,
gin tonic van tarwegras zit in een potj op de tarwezaden en
in het het bord liggen tarwestaagjes op de rand zodat je weet
dat er iets te kort op je bord. 
Tarweveld met brownies (nu van hooi gemaakt)
Browniepopcake, tarwe experimenten en chocoladehart met tarwe. 
Gin tonic met tarwegraspoeder



3) We hebben besloten dat we verder zullen werken op het tarweveld om ten eerste deze modulair te maken afhankelijk van het aantal personen dat er aan tafel zitten gebruik te maken van een ander materiaal dan oasis zodat het voedselveiling is. Ook zullen we de gin tonic van tarwegraspoeder bij ons gerecht presenteren, maar dan in een flesje. De tarwestaafjes (groene op het bord) zullen we niet meer gebruiken omdat deze niet echt bij de dressering van het bord past qua kleuren en mogelijkheden, in ons gerecht zouden daardoor de tarwestaafjes geen meerwaarde bieden.






B. Feedback

1) Feedback die we kregen op de presentatie van ons gerecht, hoe we de mensen ons gerecht willen laten ervaren, klasgenoten/ docenten onze browniepopcakes en tarwegraspoeder laten proeven, enz.


2) Feedback op de gegeven presentatie:

  • Bord van hout,
  • Geen tafel maken, maar het bord niet groter maken dan een plateau,
  • Het bij een bloemstuk houden en niet in een tafel willen inbouwen,
  • Kijken hoe we oasis voedselveiling kunnen maken,
  • Plateau van graan is leuk,
  • Bestek in het graan verstoppen,
  • Zoeken hoe we de dieren/ beestjes kunnen weren in het graan,
  • Alle gerechtjes apart zijn leuke puzzelstukken, nu de puzzel nog maken zodat alle gerechtjes samen passen,
  • Een sterk geheel maken van alle gerechtjes (wat mag erin? , wat mag er niet in? , waar verder op werken?, enz.),
  • Gel zorgt voor veel vormvrijheid,
  • Eens proberen tarwe in de frietpot proberen te poppen,
  • Oplossing zoeken hoe we een pollenallergie kunnen vermijden. 


3) We gaan op al deze puntjes werken zodat we van ons gerecht een sterk geheel kunnen maken. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten