A. Cremeux van aardbei
1) Het idee kwam van blogpost 8 waar we de techniek invriezen al gebruikten om bepaalde vormen te creëren, met het enige verschil dat we hier door een mal te gebruiken een vorm creëerden i.p.v. met een boor de vorm te maken.
2) Foto's cremeux van aardbei:
Cremeux van aardbei na het invriezen |
3) We gaan verder werken op deze vorm, enkel is het moeilijk om de cremeux uit de vorm te halen daarom we gaan kijken om een voedselstamper te maken om de cremeux van aardbeien makkelijk uit de vorm te halen.
B. Spongscakepop
1) Het idee kwam van blogpost 7 en 16 waarbij we in onze top 3 op het idee kwamen om naast de browniepop een sponscakepop in het tarweveld te stoppen. Eerst gebruikten we fondantchocolade om rond de sponscake te doen maar na wat brainstormen beslisten we om te werken met witte chocolade en tarwe erover te strooien.
2) Foto's sponscakepop:
Deeg voor de sponscakepop in de espumafles doen |
Deeg van de sponscakepop in de vorm doen |
Deeg in de vorm |
De vorm goed sluiten |
In enkele openingen prikkers stoppen om te kijken wat het effect is op de het deeg/volumevorming |
Vorm openen |
Een geslaagde sponscakepop |
Sponscakepop |
We maakten hierna de vorm proper en vulden de vorm voor een 2de keer met deeg |
We stopten er terug enkele prikkers |
Enkele sponscakepops zijn er goed uitgekomen, de rest van de vorm is uitgelopen. |
Sponscakepops met witte chocolade en gemalen tarwe rond |
Sponscake met witte chocolade en gemalen tarwe |
3) We hebben besloten om met de mal verder te werken omdat het lukt om de sponscakepops in hun ideale vorm te krijgen. Wel moeten we nog de exacte tijd berekenen dat de sponscakepop in de microgolf moet. Zodat het deeg niet overloop en we mooie vormen krijgen. Dit kunnen we doen door de sponscake op verschillende tijden in de microgolf te stoppen en te kijken welke tijd er ideaal is voor de ideale vorm te verkrijgen. De ideale vorm krijgen we ook door het ene deel van de mal (halve bollen) te vullen tot de rand. Ook zouden moeten we nog kijken om de mal te klemmen zodat er minder lucht in de mal zit. Het is ook belangrijk dat we de prikkers al in de vorm kunnen stoppen omdat het deeg zich hecht aan de prikker en het anders niet mogelijk is om prikkers in de sponscakepop te krijgen. We zullen verder werken met de witte chocolade rond de sponscake en met de gemalen tarwe errond.
C. Browniepop
1) Het idee komt van de browniepop komt van onze top 3. Doordat we geen mal hadden voor de chocolade en uit tijdsnood hebben we het chocoladehart niet kunnen maken die in de browniepop moet komen.
2) Foto's browniepop:
De mal vullen met het browniepopdeeg |
Gevulde mal |
Browniepops in de oven |
Bronwiepops uit de oven |
Browniepops waarvan in enkele satéprikkers zitten |
3) We gaan verder werken met de halve bol vorm, omdat de diameter van de halve bol nogal klein is en het chocoladehart er nog bij moeten kunnen, gaan we kijken voor een halve bol vorm met een grotere diameter. Zodat de verhouding brownie en chocolade klopt (1/3 chocolade en 2/3 brownie) De satéprikkers gaan we na het bakken in de het deeg van de browniepop stoppen doordat de chocolade nog moet stollen na het uit de oven komt. Voor het chocoladehart gaan we ook kijken voor een halve bol vorm of cilinderachtige vorm.
D. Chocoladeaarde
1) Het idee komt van blogpost 16 waarbij we de chocoladeaarde bovenop de aardbeiencremeux strooiden.
2) Foto chocoladeaarde:
Chocoladeaarde uit de oven |
3) We zullen verder werken met de chocoladeaarde en zullen deze zoals in ons concept bovenop de aardbeiencremeux komt en onder de aardbeien.
E. Cilindertoren van cremeux van aardbei met chocoladesiroop en chocoladeaarde
1) Het idee kwam van blogpost 16.
2) Foto's cilindertoren van cremeux van aardbei:
Chocoladesiroop op de aardbeiencremeux. De aardbeiencremeux met chocoladesiroop uit de mal proberen te halen. |
Resultaat na de cilindertoren uit de mal te halen |
Resultaat na de cilindertoren uit de mal te halen |
Chocoladeaarde gestrooid op de cilindertoren |
Resultaat cilindertoren met chocoladesiroop, cremeux van aardbeien, chocoladeaarde en aardbei. |
3) We hebben besloten om verder te werken op de cilindervorm. Het enige probleem die we hadden was om de cilindertoren uit de mal te halen. Daarbij deden we verschillende tests met het deksel van een potje (om een voedselstamper na te bootsen) om te kijken/ testen hoe we het best de cilindervorm uit de mal konden halen. Eerst plaatsen we de 'stamper' op de chocoladesiroop met als resultaat dat de chocoladesiroop volledig aan het deksel plakte. Daarna plaatsten we nog de 'stamper' op de cremeux waarbij de chocoladesiroop er wel goed uit kwam. We besloten daaruit dat we de cilindertoren er het best uit konden halen door de 'stamper' op de cremeux te plaatsen om zo de cilindertoren er het best uit te halen. Om etische redenen draaiden we de cilindertoren om zodat de chocoladesiroop zich aan de onderkant bevond. De volgorde van chocoladesiroop en cremeux veranderden we dus. Daardoor kwam de chocoladeaarde op de cremeux van aardbeien te liggen met daar bovenop de aardbei.
F. Prototype plateaubord
1) Het idee komt van blogpost 12 presentatie en feedback. Waarbij we tarwe op een deksel plaatsen, daarop het bord zetten en het bestek in de tarwe verstopten.
2) Foto prototype plateaubord:
3) We hebben besloten om verder te werken met het idee dat je het bestek uit de tarwe moet halen en zo de tarwe voelt/ ervaart.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten