zondag 22 november 2015

7. Concepten genereren + keuze top 3


1) Door middel van de morfologische matrix brainstormden we over nieuwe conceptideeën. 


2)  Foto: Enkele conceptideeën:

A.Daaruit kwamen verschillende ideeën zoals:
- Eetbaar bord => idee om tarwe te verwerken in snoeppapier waardoor het bord eetbaar word.
- Koepel van cacao siroop => je slaat deze stuk en kan dan bv de brownie opeten die eronder zit
- Aardbei cremeux ijsblok => de aardbeiencremeux bevriezen en er een vorm van maken
- Tarwegrasdrank -> door middel van tarwegras een tarwegrasdrank maken
- Tafel met tarwestengels of tarweveld => een tafel waar je tarwe beleefd (experience): je tafelblad is een zee van tarwe met centraal op de tafel tarwestengels.
- Browniepop => cakepop met brownie gemaakt waarin een hart van chocolade met tarwe zit 
- Sponscakepop => cakepop van sponscake gemaakt met een laag van chocolade en tarwe errond
- Hosti van met gepofte tarwe in => zoals de ufosnoepjes maar dan met tarwe in 
- Tafel tarwecyclus => waarop je de cyclus van de tarwe kunt zien: veld, oogsten, malen en bloem
- Gelatine tarwe cremeux 
- Enz.






B. Keuze top 3


Om onze top 3 makkelijk te kunnen kiezen maakten we gebruik van de verschillende thema's waarrond we zouden kunnen werken bv. smaak, visueel, experience, enz. Daarop brachten we per thema 3 stemmen uit, waarop we na het stemmen dan keken welke samenstelling van gerechten ons het interessantste leken waardoor we zo onze top 3 bepaalden.

Het thema is experience:
- Browniepop met hart van chocolade en tarwe/ sponscakepop met harnas van chocolade en tarwe

- Tafel met tarwestengels of tarweveld

- Koepel van cacao/ siroop




3) Uit deze 3 conceptideeën kwam conceptidee 1: browniepopcake met hart van chocoalde en tarwe/ chocoladesponscake met harnas van chocolade en tarwe. Op dit idee zouden we verder werken en uittesten tegen volgende week. Daarbij zouden we ook het tarweveld maken zodat we een beter beeld krijgen van hoe de browniepops/ sponscakepops in het tarweveld kunnen zitten. Het tarweveld komt in het midden van de tafel met de browniepops/ sponscakepops in. Om de combinatie van een zwaar (browniepops/ sponscakepops) en licht (kletskop en cremeux van aardbeien) dessert te combineren, zouden we het lichte dessert achteraf bij serveren. Zodat de mensen de keuze kunnen maken van wat welk dessert ze willen eten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten