zondag 15 november 2015

3. Brainstorms


We hebben brainstorms gemaakt over tarwe, ingrediënten, experience, bereidingswijzen en bereidingswijzen nu. Om op die manier linken te leggen maar ook om anders na te gaan denken over die thema's.



A. Brainstorm 1: Tarwe

1)  Brainstorm over tarwe: wat is tarwe?, waar kan je het in vinden? voor wat word het gebruikt? enz

2) Foto brainstorm tarwe:

3) Tarwe vinden we in veel producten en gerechten terug dus zijn er heel wat mogelijkheden mee. We gaan vooral werken met de zaadjes en stengels van de tarwe, alsook met de verwerking van tarwe in chocolade. 




B. Brainstorm 2: Ingrediënten

1) Brainstorm van de ingrediënten die er gebruikt worden voor ons gerecht.

2) Foto brainstorm ingrediënten:

3) In het gerecht worden verschillende ingrediënten gebruikt die ook op diverse manier verwerkt en bewerkt kunnen worden waardoor er nieuwe mogelijkheden ontstaan om aanpassingen te doen aan het gerecht. Zoals bijvoorbeeld kan je cacaopoeder strooien, stempelen, sjabloon, enz.  We werken verder op de chocolade zowel de chocolade in zijn vorm behouden als de chocolade bewerken.  Het fruit behouden we ook in zijn vorm of gaan we snijden. 




C. Brainstorm 3: Experience

1) Brainstorm over hoe je je gerecht kan ervaren. Hierbij brainstormden over op welke manieren je je gerecht beter kunt ervaren of hoe je je gerecht kan ervaren.

2) Foto brainstorm experience:


3) We hebben besloten om verder te werken op de manier van hoe je het gerecht gaat eten, hoe het gerecht op tafel zal komen te staan, het visuele aspect van het gerecht zodat je zin krijgt in het dessert. 




D. Brainstorm 4: Bereidingswijzen

1)  Deze brainstorm gaat over de mogelijke bereidingswijzen die we zouden kunnen gebruiken om het gerecht te maken. Door deze bereidingswijzen gaat het gerecht er ook anders uit komen te zien.

2) Foto brainstorm bereidingswijzen:
3) Uit deze brainstorm hebben we besloten om verder te werken rond het bevriezen dit bijvoorbeeld voor de aardbeien cremeux. Ook zouden we met matrijzen werken om bepaalde vormen te creeren bijvoorbeeld voor de sponscake en brownie.




E. Bereidingswijzen nu

1) Dit is een brainstorm over de bereidingswijzen die er nu gebruikt worden om het gerecht te maken.

2) Foto bereidingswijzen nu:

3) We hebben besloten om verder te werken met de techniek au bain marie om de chocolade te smelten, de techniek invriezen te gebruiken voor bijvoorbeeld de cremeux en brownie vorm te geven, om de sponscake te maken gaan we de microgolf blijven gebruiken en de oven zullen gebruiken om de kletskoppen, chocolade en brownie te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten