vrijdag 13 november 2015

2. Bezoek aan Hotel school RHIZO

Na een korte introductie van de opdracht zijn we de Hotel school van RHIZO gaan bezoeken waar we dan meteen ook voorgesteld werden aan onze Chef Asmira. We hebben daar gezien welk klassiek gerecht zij in petto had met de verwerking van tarwe. (zie foto) Welke ingrediënten ze gebruikte voor de gerechten en op welke wijze zij deze klaarmaakte. Ze toonde ons ook hoe ze bepaalde van haar gerechten maakte en hoe deze tot stand kwamen. Terwijl ze bepaalde gerechten maakte hebben we enkele van haar recepten onder handen genomen, om te zien of we al veranderingen konden doorvoeren. Met bemerkingen van beide kanten hebben we al verscheidene dingen opgemerkt waarmee we kunnen experimenteren bij de recepten, ingrediënten en bereidingswijzen. Zo hebben we bv. de chocoladesponscake vorm proberen te geven door te spelen met de aanhechting van het deeg aan de bakvorm (zie foto) en door het oppervlak van de chocoladesponscake te verbranden met een brander. Verder onderzoek is nog vereist, maar ongetwijfeld zal er meer volgen na de brainstorm en de "creatieve degustatie" die we voor de chefs zullen voorzien volgende week. We hebben dan ook al enkele experimenten voorzien met de chocoladesponscake. Het was een aangename en lekkere kennismaking.


Opbouw dessert (van onder naar boven):
Cacoasiroop
Brownie
Chocoladesponscake
Kletskoppen
Crèmeux van aardbei
Ananasaardbei/ aardbei / framboosaardbei
Chocolade aarde




Experiment sponscake v.l.n.r. 1) Aanhechting van het deeg aan de wanden van de vorm
2) Nadat de vorm in de microgolf gebakken was verkregen we deze vorm.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten