zondag 29 november 2015

16. Voorlopig concept


1) Het idee is om weer te geven hoe ver het concept nu staat, hoe het gerecht eruit zou kunnen gaan zien en hoe het gerecht gepresenteerd zou kunnen worden. (zie punt 12. Presentatie en feedback)


2) Opbouw, presentatie en foto's gerecht:
A. Het gerecht zouden we in 2 delen serveren:
  • Deel 1: Het tarweveld met de browniepopcakes en sponspopcakes die al op tafel staat. Dit dessert valt niet op omdat het als decoratie/ bloemstuk als tafel staat waardoor de gasten niet weten dat een deel van hun dessert eigenlijk al op tafel staat. 
  • Deel 2: De cremeux met aardbeien, chocoladeaarde, aardbeien en chocoladesiroop word apart geserveerd samen met de gin tonic (met tarwegraspoeder) aan de gasten wanneer het tijd is voor het dessert. 


B. Opbouw gerechten:
  • Browniepopcake: Chocoladehart met gemalen tarwe met daarrond de brownie. 

  • Sponspopcake: De sponcake met daarrond een chocoladelaag met gemalen tarwe in. 

  • Cilindertoren met cremeux van aardbeien: Lagen van onder naar boven: cremeux van aardbei, chocoladesiroop, chocolade aarde met daarop de aardbeien.  


D. Dressering bord met cilindertoren met cremeux van aardbeien:
Het idee is om de cilindertoren met de cremeux van aardbeien aan de zijkant/ op de hoek van het bord te dresseren en ruimte over te laten waar de browniepopcakes/ sponspopcakes zouden moeten staan. We zouden ook een tip nalaten op het bord zodat de klanten zien dat er iets te kort is op hun bord. Op die manier weten de klanten dat ze in het tarweveld gaan moeten kijken om de rest van het dessert te kunnen eten. Zo is het dessert heel verrassend. 


D. Foto's:
Cilindertoren met cremeux van aardbei


Browniepopcake en sponspopcake


Hoe kan het gerecht gedresseerd worden op het bord
* cirkel: cilindertoren van cremeux met aardbei
* golf: chocoladesiroop
* vraagteken: waar is de rest van het dessert?
 daar is er bewust plaats gehouden voor de pops.


3) We hebben besloten om op alle ideeën verder te werken (zie hierboven). Ook gaan we eens brainstormen van hoe we de tip op het bord kunnen brengen, zodat de mensen weten dat het 2de deel van het dessert zich in het tarweveld bevind. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten