Brainstormen |
A. Brainstorm bord
1) Het idee om te brainstormen over het bord kwam door de feedback die we gekregen hadden op de presentatie. Het zijn brainstorms met schetsen van hoe het bord eruit zou kunnen gaan zien waarop het 2de deel van het gerecht op zou komen, design van het bord, enz. Op deze manier konden we het bord nog eens verder opentrekken.
2) Foto's brainstormen bord:
3) We hebben besloten na het brainstormen om verder te werken op de plateau waarin het bestek verstopt zit in de tarwe zodat je de tarwe echt ervaart. Maar ook gaan we het gerecht eens op andere borden dresseren om te kijken hoe de ervaring/ effect van het gerecht is op een ander bord in combinatie met de manier van dresseren.
B. Brainstorm tarweveld modulair systeem
1) We hebben besloten om verder te werken met het tarweveld waarin de browniepopcakes en sponspopcakes zitten (zie 12. Presentatie en feedback, punt feedback). We zouden het tarweveld niet in de tafel in monteren maar wel als een bloemstuk op tafel plaatsen. Waarbij we rekening gaan houden met het aantal personen die aan tafel zitten, dit door het tarweveld modulair te maken.
2) Foto (kleine) brainstorm tarwelveld modulair systeem:
3) We hebben besloten om verder te werken met een vorm waarin 1 of 2 browniepopcakes/ sponspopcakes zitten en die tegen elkaar geschoven kunnen worden en in een schaaltje geplaatst kunnen worden (zoals bij een bloemstuk die in een schaaltje zit). Zodat ze toch 1 mooi geheel kunnen vormen om tafel en zo een tarweveld vormen op tafel.
C. Brainstorm het gerecht
1) We maakten een brainstorm over het geheel van het gerecht door de gekregen feedback van punt 12. Presentatie en feedback. Ook maakten we bijvoorbeeld associaties met tarwe: bv. molen en tarwezaden. We dachten ook na hoe we de cremeux zouden kunnen serveren bv. met in een cilindervorm. Ook hoe we de sponscake zouden kunnen maken zodat we een mooie bolvorm kunnen creëren.
2) Foto deel van de brainstorm van het gerecht:
3) We hebben besloten om het gerecht in 2 delen te serveren. Enerzijds staat op tafel al het tarweveld waarin de browniepopcakes en sponspopcakes zitten. Wanneer dan het dessert komt er een plateau/ bord opgediend word waarop de cremeux van aardbeien/ chocoladeaarde/ aardbeien geserveerd is en de gin tonic met tarwegraspoeder. Voor de sponscake zijn we er nog niet heel uit hoe we deze zouden kunnen maken zodat we een mooie bolvorm zouden kunnen creëren, daarop gaan we dus nog verder werken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten