zaterdag 12 december 2015

29. Presentatie en feedback 2

A. Presentatie

1) Presentatie/ voorstelling van ons concept aan onze docenten en aan de Chef van RHIZO.
Blogspots 19 tot 27.


2) Foto's presentatie:
Tarweveld voor- en bovenaanzicht
Tarweveld bovenaanzicht
Tarwveld vooraanzicht
Tarweveld met plateaubord
Tarweveld met moke- up van browniepop
Sponscakepops
Sponscakepop met en zonder chocolade/ gemalen tarwe rond
Browniepopcake
Tarwegin
Tarwegin laten proeven door een Chef van het RHIZO
Tarwegin laten proeven door een Chef van het RHIZO
Plateaubord bovenaanzicht met cremeux van aardbei, chocoladeaarde en aardbei
Plateaubord met cremeux van aardbei, chocoladeaarde en aardbei
Concept voorstel aan onze docenten en aan de chef van het RHIZO
Concept voorstel aan onze docenten en aan de chef van het RHIZO
Concept voorstel aan onze docenten en aan de chef van het RHIZO
Concept voorstel aan onze docenten en aan de chef van het RHIZO
Concept voorstel aan onze docenten en aan de chef van het RHIZO
Concept voorstel aan onze docenten en aan de chef van het RHIZO
Cremeux van aardbei, chocoladeaarde en aardbei
op een andere manier presenteren op het bord
Concept voorstel aan onze docenten en aan de chef van het RHIZO
Cremeux van aardbei, chocoladeaarde en aardbei
op een andere manier presenteren op het bord



3) We zullen alvast kijkenn/ brainstormen hoe we de cremeux van aardbeien met chocoladeaarde en aardbei anders kunnen dresseren. Hoe we meer interactie tussen ons gerecht en plateaubord/ tarweveld kunnen krijgen. Besluit zie ook  feedback puntje B.





B. Feedback

1) Feedback die we kregen op de presentatie/ concept van ons gerecht.

2) Feedback:
  • Cremeux van aardbei => Link met bord?,
  • Andere papieren bakvorm voor de browniepop en sponscakepop => origami, groene vorm, plastieken vorm,
  • Plateaubord misschien recht maken,
  • Glas op bord => misschien vierkant maken i.p.v. rond,
  • Beugelfles met tarwegin in de tarwe plaatsen i.p.v op de molensteen apart,
  • Hout textuur van bordplateau is goed,
  • Het plateau bord mag niet teveel aandacht trekken,
  • Verbinding met het gerecht en plateaubord moet kloppen,
  • Cremeux van aardbeien: vorm moet anders,
  • Satéprikkers gebruiken voor de browniepop en sponscakepops,
  • Tarwegras lager laten komen,
  • Hout rond de klei doen van het tarweveld
  • Enkel bestek nodig voor de aardbeiencremeux,
  • De bloem onder het glas maakt het speels en zal ervoor zorgen dat bij de kleine serie toch ieder plateaubord uniek is want bloem beweegt,
  • Bordvorm zonder de sponscakepops en browniepops doordat je deze toch pas achteraf opeet,
  • Bijvoorbeeld een bakje voor de saus,
  • Een houten bakje voorzien rond het tarweveld,
  • De tarwe minder lang maken en minder vol voor het tarweveld,
  • Ervoor zorgen dat je de browniepops en sponscakepops ziet in het tarweveld,
  • Betere interactie om het gerecht te eten in combinatie met het bord,
  • Misschien de aarde rondstrooien op het bord,
  • Cremeux bijvoorbeeld met een spuitzak op het bord doen als toefjes en daarbij bv. een aardbei te leggen en wat chocoladeaarde,
  • Misschien een verzinking voorzien voor het melkflesje met beugelsluiting,
  • Het plateaubord kan  ook scheef zijn of recht, nog eens brainstormen over andere mogelijke vormen voor het plateaubord.,
  • De verhouding van de tarwegin aanpassen zodat de tarwegin het gerecht niet overheerst,
  • Alles delen van het gerecht zijn leuk enkel nog alles meer een geheel maken door middel van dresseren.


3) We hebben besloten om nieuwe brainstorms te maken over het plateaubord om te kijken met welke mogelijke vormen we nog zouden kunnen werken. We zouden het melkflesje met beugelsluiting voor de tarwegin ofwel platleggen of rechtzetten in de tarwe naast het bord. Ook gaan we de aardbeiencremeux met chocoladeaarde en aardbeien op een andere manier dresseren op het bord i.p.v. de cilindervormige koker. Ook gaan we een houten bakje/ schaaltje voorzien rond het tarweveld waardoor we deze 1 geheel vormt met het plateaubord.  Verder gaan we ook nog kijken voor andere papieren bakvormpjes waarin de browniepops en sponscakepops komen zodat ze beter een geheel vormen met het tarweveld en plateaubord. Als laatste zullen we ook de verhoudingen van de tarwegin veranderen zowel van de alcoholische als van de niet alcoholische zodat deze het gerecht niet overheerst.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten