zondag 13 december 2015

34. Popcakevorm klemmen experimenten

Net zoals bij het vorige experiment met de mal van de popcake maakte ik gebruik van mug cake om de experimenten te doen. Bij mug cake ontstaat de vorm namelijk ook door warmte in de microgolf en neemt het volume van het deeg hierdoor toe waardoor het zelfde effect ontstaat zoals bij de sponscake.



A. Experiment 1 klemmen popcakevorm

1) Zie blogpost 27: experimenten mal sponscakepop en blogpost 19: experimenteren in de keuken van de chef. Het idee kwam om de mal  luchtdicht te maken door middel van rekkers maar omdat bij het overtrekken van die rekkers (blogpost 27) over de prikkers dat voor problemen zorgde namelijk gaat het moeilijk om de rekkers over de prikkers te trekken en is er daardoor kans dat de prikkers loskomen. Daarom we op het idee kwamen om te werken met een rekersysteem waarbij je de rekkers kunt openen en sluiten.


2) Foto's experiment 1 klemmen popcakevorm:

Reksysteem gemaakt van inmaakrekkers, kabelbinders en BH- accessoire. 
Mug cake deeg in de mal doen.
Klemmen bevestigd aan de mal 
Instoppen van de prikkers in het deeg.
Gebruik van satéprikkers en popcakeprikkers. 
Mal nadat deze uit de microgolf kwam.
Sponscakepops 
Sponscakepops uit de mal

3) We hebben besloten om verder te werken met het reksysteem van openen en sluiten, enkel moeten we rekening houden dat er niet teveel rek opzit zodat de mal niet gaat krom trekken. Daarbij moeten we er rekening mee houden dat we niet alle have bollen van de mal vullen zodat we sponscakepops makkelijk uit de mal kunnen halen. 






B. Experiment 2 klemmen popcakevorm

1) Zie blogpost 27: experimenten mal sponscakepop en blogpost 19: experimenteren in de keuken van de chef. Het idee kwam om de mal  luchtdicht te maken door middel van rekkers maar omdat bij het overtrekken van die rekkers (blogpost 27) over de prikkers dat voor problemen zorgde namelijk gaat het moeilijk om de rekkers over de prikkers te trekken en is er daardoor kans dat de prikkers loskomen. Daarom we op het idee kwamen om te werken met een rekersysteem waarbij je de rekkers kunt openen en sluiten.


2) Foto's experiment 2 klemmen popcakevorm:

Reksysteem gemaakt van elastisch koord en BH- accessoire.
Deeg in mal 
Klemmen bevestigen over de mal
Klemmen bevestigd over de mal met prikkers ingestopt
Mal nadat deze uit de microgolf  kwam
Sponscakepops uit de mal

3) We hebben besloten om verder te werken met het reksysteem van openen en sluiten enkel gaan we rekening moeten houden dat het reksysteem niet teveel rekt zodat de mal niet kromtrekt. Alsook dat we rekening moeten houden dat we de mal niet volledig vullen met deeg (dus niet alle halve bollen vullen) zodat we de sponscakepops makkelijk uit de mal kunnen verwijderen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten