maandag 21 december 2015

37. Feedback 3


1) Feedback die we kregen op onze 3D beelden van de plateauborden zie blogpost 32.


2) Feedback:
  • Geen MDF gebruiken voor de onderste plaat
  • Kijken voor planken
  • Bv. gebruik maken van balken van daken
  • Naar een houtzaak kijken voor hout
  • De verhoudingen van het plateaubord zijn goed
  • We kunnen ook gewone platen gebruiken en dan er planken van maken door 
  • deze door te zagen zodat we toch groeven hebben
  • Kiezen voor een houtsoort die food en watersafe is (ook voor de bodem van het plateaubord)
  • Hout verouderen
  • Vurenplanken?
  • Plateaubord mag ook dikker dan 26 mm zijn
  • Plaat verzagen, die verlijmen met wat ruimte tussen zodat we een plankenvloer verkrijgen
  • Voordeel dat we kunnen segmenteren
  • Hout verouderen is ook mogelijk maar dan wel rekening houden dat het foodsafe moet zijn
  • Dikke planken kunnen mooi afgeschuurd worden
  • Iets voorzien in het plateaubord zodat het glas niet verschuift
  • Plateaubord kan in 4 lagen gemaakt worden: buitenkom en binnenkom
  • Vorm kan ook gelasercut worden of uitgezaagd worden
  • Om de binnenkant uit te schuren, gebruik maken van een onderfrees
  • Gebruik maken van houten verbindingen
  • Planken laten zweven op houten pennen
  • Een mooi plateaubord maken waar er niet teveel werk aan is
  • Voor de hoeken van het plateaubord gebruik maken van verstek zagen om een mooie hoekverbinding te hebben
  • Kijken voor mooie verhoudingen
  • Rekening houden dat het bord makkelijk af te wassen moet zijn en dat de tarwe er niet uit kan vallen
  • Hout kan ook waterdicht gemaakt worden door middel van olie vernis
  • Hout verouderen met natuurlijke middelen zoals bv. koffie
  • Gebruik maken van een donkere houtsoort  i.p.v. te verouderen (laminaten)
  • Gebruik van bloem is leuk
  • Bv. van restjes hout het plateaubord maken, het nadeel is wel dat alle diktes en kleuren hetzelfde moeten zijn
  • Kader maken rond het plateaubord, ook in verstek
  • Of bijvoorbeeld een bak maken en er 3 houten planken in leggen met dan de tarwe erin
  • Gebruik maken van steigerhout?
  • Oude molens crashen en daarvan hout halen?
  • Plateaubord tijdloos en strak houten zodat het ook nog voor andere gerechten gebruikt kan worden
  • Gebruik maken van pure materialen


3) We hebben besloten om een rechthoekig plateaubord te maken i.p.v. een rondachtig/ ovalen bord. Dit doordat we met een kleine serie werken een rechthoekig plateaubord ons veel meer voordelen biedt dan een rondachtig/ ovalen bord. Namelijk is een rechthoekig plateaubord makkelijker om te maken, is de prijs van het glas goedkoper dan bij het rondachtig/ ovalen bord, beter passend bij het tarweveld, de eenvoud past bij ons gerecht alsook de plankenvloer meer tot zijn recht zal komen, enz. Door de bloem die we onder het glas leggen zal ieder plateaubord uniek zijn omdat de bloem op geen enkel plateaubord er het zelfde zal uitzien door de trillingen. We gaan op zoek gaan naar een donkere houtsoort zodat we het hout niet moeten verouderen. Daarom de keuze voor een rechthoekig plateaubord.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten