zaterdag 12 december 2015

28. Voorbereiding naar presentatie en feedback

A. Plateaubord

1) Zie blogpost 19: experimenteren in de keuken van de chef en blogpost 29: presentatie en feedback 2.


2) Foto's plateaubord:
Plateaubord met plexiplaat op
Plateaubord met bloem onder de plexiplaat met tarwe ernaast.
Bovenaanzicht plateaubord met bloem onder de
 plexiplaat en met tarwe ernaast.

3) We hebben besloten om verder te werken met bloem onder de plexiplaat en met tarwe naast het bord waarin het bestek verstopt zal zitten om de tarwe te ervaren.





B. Browniepop

1) Zie blogpost 19: experimenteren in de keuken van de chef en blogpost 29: presentatie en feedback 2.

2) Foto's browniepop:
Browniedeeg in de mal doen met een hartje van
 witte chocolade en gemalen tarwe in het midden van het deeg
Browniedeeg in de mal doen met een hartje van
 witte chocolade en gemalen tarwe in het midden van het deeg
Browniedeeg in de mal met een hartje van
 witte chocolade en gemalen tarwe 
Browniedeeg in de mal  met een hartje van
 witte chocolade en gemalen tarwe in de oven zetten
Browniedeeg in de oven
Browniedeeg laten afkoelen
Resultaat browniepop







3) We hebben besloten om verder te werken met de halve bol vorm voor de browniepop. Voor het witte chocoladehart met gemalen tarwe gaan we minder gemalen tarwe gebruiken en moet de chocolade lopender worden. Zodat wanneer de satéprikker erin word gestopt deze makkelijk /goed kan uitharden in de koelkast en zo mooi 1 geheel vormt. 





C. Sponscakepop

1) Zie blogpost 19: experimenteren in de keuken van de chef en blogpost 29: presentatie en feedback 2.

2) Foto's sponscake:

Deeg met sponscakepops in mal in de microgolf
Deeg sponscakepops in mal
Deeg sponscakepops in mal
Sponscakepop
Sponscakepops
Sponcakepops in mal en
sponscakepop met witte chocolade en gemalen tarwe rond
Sponscakepops in de mal

3) We hebben besloten om te blijven werken dat voor het deeg van de sponscakepops in de microgolf gaan er satéprikkers in te stoppen zodat het deeg goed aan de prikker hecht. Want wanneer de prikkers er achteraf worden opgestoken valt de pop eraf. 





D. Tarwegin

1) Zie blogpost 19: experimenteren in de keuken van de chef en blogpost 29: presentatie en feedback 2.

2) Foto's tarwegin:
Tarwegraspoeder juist afmeten.
Tarwegraspoeder op de lepel en deze op het papier doen.
Het papier werd hier als een soort trechter gebruikt. 
Met de "trechter" het tarwegraspoeder in de beugelflesjes doen
Tarwegraspoeder in beugelfles
1) In de ene beugelfles appelsap bij het tarwegraspoeder doen => niet- alcoholische drank
2) In de andere beugelfles gintonic en mix drank
(Fever Tree) bij het tarwegraspoeder doen => alcoholische drank.


3) We hebben besloten om verder te werken met een alcoholische en niet- alcoholische drank. Maar omdat het nu moeilijk was om het verschil te zien tussen beiden (alcoholische en niet- alcoholische) en je dit enkel kan zien door er aan te ruiken. Gaan we werken met beugelflesjes met een witte dop voor de alcoholische drank en voor de niet- alcoholische zullen we werken met een beugelfles die een gekleurde dop heeft. Omdat het tarwegraspoeder in beide combinaties nog overheerst zullen we de verhoudingen aanpassen. 





E. Cremeux van aardbei met chocoladeaarde en aardbei

1) Zie blogpost 19: experimenteren in de keuken van de chef en blogpost 29: presentatie en feedback 2.

2) Foto's cremeux van aardbei met chocoladeaarde en aardbei:

Toefje van cremeux op het plateaubord
Toevoeging van een tweede toefje met daarbij aardbeien
Bij de cremeux van aardbeien en aardbeien werden er nog chocoladeaarde toegevoegd
Bovenaanzicht plateaubord
Vooraanzicht plateaubord
Cremeux van aardbeien cilindervormig proberen te maken.
Dit deden we door een papierplakband rol te gebruiken als mal
, daarna de aardbeiencremeux in de mal te doen en
deze mal voorzichtig eraf te halen. Om zo een cilindervormige
vorm te verkrijgen. 
Cilindervormige cremeux van aambeien. 


3) We hebben besloten om niet verder te werken met de cilindervormige vorm voor de aardbeiencremeux met daarop de chocoladeaarde en aardbeien. We gaan verder werken met toefjes omdat deze passen bij het chaotische van het plateaubord.





F. Tarweveld

1) Zie blogpost 23: Tarweveld 3 en blogpost 29: presentatie en feedback 2.


2) Foto's tarweveld:


Bovenaanzicht tarweveld
Vooraanzicht tarweveld
Browniepop in tarweveld

3) We hebben besloten om verder te werken klei en met deze tarwe. Wel gaan we het tarweveld minder vol maken en de tarwestengels minder hoog maken zodat de browniepops en sponscakepops makkelijk uit het veld gehaald kunnen worden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten