A. Plateaubord
1) Zie blogpost 19: experimenteren in de keuken van de chef en blogpost 29: presentatie en feedback 2.
2) Foto's plateaubord:
Plateaubord met plexiplaat op |
Plateaubord met bloem onder de plexiplaat met tarwe ernaast. |
Bovenaanzicht plateaubord met bloem onder de plexiplaat en met tarwe ernaast. |
3) We hebben besloten om verder te werken met bloem onder de plexiplaat en met tarwe naast het bord waarin het bestek verstopt zal zitten om de tarwe te ervaren.
B. Browniepop
1) Zie blogpost 19: experimenteren in de keuken van de chef en blogpost 29: presentatie en feedback 2.
2) Foto's browniepop:
Browniedeeg in de mal doen met een hartje van witte chocolade en gemalen tarwe in het midden van het deeg |
Browniedeeg in de mal doen met een hartje van witte chocolade en gemalen tarwe in het midden van het deeg |
Browniedeeg in de mal met een hartje van witte chocolade en gemalen tarwe |
Browniedeeg in de mal met een hartje van witte chocolade en gemalen tarwe in de oven zetten |
Browniedeeg in de oven |
Browniedeeg laten afkoelen |
Resultaat browniepop |
3) We hebben besloten om verder te werken met de halve bol vorm voor de browniepop. Voor het witte chocoladehart met gemalen tarwe gaan we minder gemalen tarwe gebruiken en moet de chocolade lopender worden. Zodat wanneer de satéprikker erin word gestopt deze makkelijk /goed kan uitharden in de koelkast en zo mooi 1 geheel vormt.
C. Sponscakepop
1) Zie blogpost 19: experimenteren in de keuken van de chef en blogpost 29: presentatie en feedback 2.
2) Foto's sponscake:
Deeg met sponscakepops in mal in de microgolf |
Deeg sponscakepops in mal |
Deeg sponscakepops in mal |
Sponscakepop |
Sponscakepops |
Sponcakepops in mal en sponscakepop met witte chocolade en gemalen tarwe rond |
Sponscakepops in de mal |
3) We hebben besloten om te blijven werken dat voor het deeg van de sponscakepops in de microgolf gaan er satéprikkers in te stoppen zodat het deeg goed aan de prikker hecht. Want wanneer de prikkers er achteraf worden opgestoken valt de pop eraf.
D. Tarwegin
1) Zie blogpost 19: experimenteren in de keuken van de chef en blogpost 29: presentatie en feedback 2.
2) Foto's tarwegin:
Tarwegraspoeder juist afmeten. |
Tarwegraspoeder op de lepel en deze op het papier doen. Het papier werd hier als een soort trechter gebruikt. |
Met de "trechter" het tarwegraspoeder in de beugelflesjes doen |
Tarwegraspoeder in beugelfles |
3) We hebben besloten om verder te werken met een alcoholische en niet- alcoholische drank. Maar omdat het nu moeilijk was om het verschil te zien tussen beiden (alcoholische en niet- alcoholische) en je dit enkel kan zien door er aan te ruiken. Gaan we werken met beugelflesjes met een witte dop voor de alcoholische drank en voor de niet- alcoholische zullen we werken met een beugelfles die een gekleurde dop heeft. Omdat het tarwegraspoeder in beide combinaties nog overheerst zullen we de verhoudingen aanpassen.
E. Cremeux van aardbei met chocoladeaarde en aardbei
1) Zie blogpost 19: experimenteren in de keuken van de chef en blogpost 29: presentatie en feedback 2.
2) Foto's cremeux van aardbei met chocoladeaarde en aardbei:
Toefje van cremeux op het plateaubord |
Toevoeging van een tweede toefje met daarbij aardbeien |
Bij de cremeux van aardbeien en aardbeien werden er nog chocoladeaarde toegevoegd |
Bovenaanzicht plateaubord |
Vooraanzicht plateaubord |
Cilindervormige cremeux van aambeien. |
3) We hebben besloten om niet verder te werken met de cilindervormige vorm voor de aardbeiencremeux met daarop de chocoladeaarde en aardbeien. We gaan verder werken met toefjes omdat deze passen bij het chaotische van het plateaubord.
F. Tarweveld
1) Zie blogpost 23: Tarweveld 3 en blogpost 29: presentatie en feedback 2.
2) Foto's tarweveld:
Bovenaanzicht tarweveld |
Vooraanzicht tarweveld |
Browniepop in tarweveld |
3) We hebben besloten om verder te werken klei en met deze tarwe. Wel gaan we het tarweveld minder vol maken en de tarwestengels minder hoog maken zodat de browniepops en sponscakepops makkelijk uit het veld gehaald kunnen worden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten